Mod misbrug

Du vælger selv

Er en aktivitet/et projekt finansieret af midler fra Tulipanaktiviteten.
Projektet er en alternativ undervisning om bl.a. misbrug.

Er en aktivitet/et projekt finansieret af midler fra Tulipanaktiviteten.

Projektet er en alternativ undervisning om bl.a. misbrug.

Projektet gennemføres for/med elever fra 7. klassetrin i hele Varde kommune. Det gennemføres i samarbejde med Varde kommune (Ungdomsskolen, SSP, Center for Sundhedsfremme og Børn og Læring) med hjælp fra elever på Campus Varde og politiet.
Det blev gennemført første gang i 2010. Fra 2011 tillige i samarbejde med Lions Ølgod. I år er projektet gennemført for 14. gang.
Projektet er gennemført i Blåvandshuk Idrætscenter (nu Sportspark Blåvandshuk), på Varde Kaserne og er nu på Campus Varde, hvor kantinen støtter med forplejning til aktører og figuranter samt med kaffe/te til forældrearrangementerne.

Undervisningen tager udgangspunkt i 5 teaterværksteder. Disse er gennem årene blevet revideret.
Nogle er udgået - andre kommet til. Aktuelt er de 5 værksteder: ABC mental sundhed, Politistation, Samarbejdsværksted, Ungeliv og Mig og de andre.
På værkstederne er der masser af dialog, hvor eleverne kommer igennem nogle situationer, der forhåbentlig kan være med til at klæde dem på til at tage nogle fornuftige valg nu - og senere i livet.
Undervejs i "forestillingen" stoppes op, og eleverne inddrages i en dialog - eller direkte i spillet. Det gennemgående tema er "Du vælger selv".

Projekt "Du vælger selv" er for tilmeldte 7. klasser. Hver dag afsluttes med et forældrearrangement om aftenen.  Dette er også justeret gennem årene, men forældrene inviteres til at se, hvad deres børn har været igennem, alt sammen med det formål at åbne op for den svære, men også særdeles nødvendige dialog hen over køkkenbordet ude i hjemmene mellem de unge og deres forældre.
De 2 lionsklubber betaler for projektet, herunder forplejning til figuranterne samt kaffe/te til forældrene.
Klubberne arrangerer også det praktiske i forbindelse med projektet (undtagen klassernes bustransport).

Projekt "Du vælger selv" kan ikke gennemføres uden massiv støtte til klubbens Tulipanaktivitet - så TUSIND TAK FOR DENNE STØTTE.

Udgave marts 2023.