Mod misbrug

Du vælger selv

Er en aktivitet/et projekt finansieret af midler fra Tulipanaktiviteten.
Projektet er en alternativ undervisning om bl.a. misbrug.

Projektet gennemføres for/med elever fra 7. klassetrin i hele Varde kommune. Det gennemføres i samarbejde med Varde kommune (skoleforvaltningen, Ungdomsskolen og SSP samt Center for Sundhedsfremme) med hjælp fra elever på Campus Varde, politiet og skadestuen på Sydvestjysk Sygehus.
Det blev gennemført første gang i 2010. Fra 2011 tillige i samarbejde med Lions Ølgod.
Projektet er gennemført i Blåvandshuk Idrætscenter (nu Sportspark Blåvandshuk), på Varde Kaserne og er nu på Campus Varde.

Undervisningen tager udgangspunkt i 5 teaterværksteder og masser af dialog, hvor eleverne kommer igennem nogle situationer, der forhåbentlig kan være med til at klæde dem på til at tage nogle fornuftige valg nu - og senere i livet.
Det handler både om at opføre sig pænt overfor hinanden, flertalsmis-forståelser, en realistisk skadestuesituation samt om et par eksempler på unge, der har valgt en fritidsinteresse frem for byture.
På politistationen bliver eleverne stillet overfor forskellige valg og fravalg med fokus på færden på de sociale medier.
Skadestuen er bemandet med en professionel sygeplejerske, som bl.a. viser, hvordan udpumpning af en ung misbruger finder sted.
På det sidste af de fem værksteder inddrages eleverne helt, idet de her skal samarbejde om løsningen af forskellige opgaver, og hvor det er helt legalt at bede sidemanden om hjælp.
Undervejs i "forestillingen" stoppes op, og eleverne inddrages i en dialog - eller direkte i spillet.

Projekt "Du vælger selv" er for tilmeldte 7. klasser. Hver dag afsluttes med et forældrearrangement om aftenen, hvor forældrene inviteres til at se, hvad deres børn har været igennem, alt sammen med det formål at åbne op for den svære, men også særdeles nødvendige dialog hen over køkkenbordet ude i hjemmene mellem de unge og deres forældre.
De 2 lionsklubber betaler for projektet, herunder forplejning til figuranterne samt kaffe/te til forældrene.
Klubberne arrangerer også det praktiske i forbindelse med projektet (undtagen klassernes bustransport).

Projekt "Du vælger selv" kan ikke gennemføres uden massiv støtte til klubbens Tulipanaktivitet - så TUSIND TAK FOR DENNE STØTTE.